Συνταγή για σπιτική γρανίτα φράουλα-πορτοκάλι!
Η θερμοκρασία ανεβαίνει (εκτός βέβαια αν ο καιρός αποφασίσει να γίνει ξανά φθινοπωρινός, γιατί δεν ψήνεται να ζήσουμε καλοκαίρι φέτος), οι βεράντες έχουν πια την τιμητική τους και οι απογευματινές μαζώξεις απαιτούν δροσερές φρουτοσαλάτες και σπιτικές γρανίτες.
Για αυτό και εμείς βρήκαμε την πιο απλή συνταγή για σπιτική γρανίτα φράουλα- πορτοκάλι, που μπορείς να τη φτιάξεις ακόμα και αν δεν έχεις κάνει ποτέ ξανά γλυκό στη ζωή σου. Ναι, τόσο απλή είναι.
Υλικά
1 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ ξύσμα πορτοκάλιου
450 γρ. κομμένες στη μέση φράουλες
Προαιρετικά για στολισμό: φλούδες πορτοκαλιού, φρέσκες φράουλες, φύλλα βασιλικού, φέτες lime
Εκτέλεση
1. Λιώσε τη ζάχαρη στο νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά- ανακάτεψε συνέχεια για να μην κολλήσει και για να λιώσει πιο γρήγορα. Άφησε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει λίγο.
2. Ανακάτεψε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και τις φράουλες με το σιρόπι στο μπλέντερ μεχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3. Ρίξε το μείγμα σε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ και βάλτο στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Βγάλτο και χτύπα το ελαφρά με το μίξερ ώστε να γίνει πιο αφράτο. Βάλτο ξανά στην κατάψυξη για 30 λεπτά και επανάλαβε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Μετά από 3- 3,5 ώρες η γρανίτα θα είναι έτοιμη!