•   Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου
  • 25.2 C
    Αθήνα
Παιδί & More

4 διασκεδαστικά παιχνίδια για παιδιά στην πισίνα

( λέξεις)
4 διασκεδαστικά παιχνίδια για παιδιά στην πισίνα

Κανόνες ασφαλείας στην πισίνα για παιδιά

Μια πισίνα μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ώρες διασκέδασης με την οικογένεια και τους φίλους.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές ασφαλείας:

  1. Κανείς δεν μπαίνει στο νερό χωρίς την επίβλεψη ενηλίκου.
  2. Γνωρίστε το βάθος του νερού για να μην πηδήξετε ή βουτήξετε σε ρηχές περιοχές.
  3. Περπατήστε προσεκτικά, μην τρέχετε γύρω από την πισίνα.
  4. Αφήστε τα παιχνίδια μακριά για να μην σκοντάψετε πάνω τους.
  5. Όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες.

Διανύουμε τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού και πολλά παιδιά έχουν την τύχη να έχουν πρόσβαση σε μια πισίνα στην αυλή, τη γειτονιά ή την περιοχή που μένουν. Το παιχνίδι με το νερό είναι ένας τρόπος διασκέδασης των παιδιών. Καταναλώνουν ενέργεια, χαίρονται και απολαμβάνουν γενικότερα το καλοκαίρι τους.

Η κολύμβηση δεν μπορεί να κρατήσει για ώρες απασχολημένα τα παιδιά, γι' αυτό και παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για διασκεδαστικά και ασφαλή παιχνίδια στην πισίνα που μπορούν να προσφέρουν ψυχαγωγία σε όλη την οικογένεια!

Κυνήγι χαμένου θησαυρού

Βρείτε παιχνίδια πλαστικά και ελαφριά, που δεν θα βυθιστούν μέσα στο νερό. Πετάξτε τα μέσα στην πισίνα και ζητήστε από τα παιδιά σας να μαζέψουν όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούν. Νικητής; Αυτός που θα έχει τα περισσότερα. Κανόνας; Τα παιδιά θα πρέπει να συλλέγουν ένα παιχνίδι τη φορά και να γυρίζουν στο σημείο εκκίνησης, αφήνοντάς το εκεί.

Κορόιδο

Σίγουρα έχετε παίξει «κορόιδο» όταν ήσασταν παιδιά στη γειτονιά, έτσι δεν είναι; Μεταφέρετε αυτό το παιχνίδι στο νερό, χρησιμοποιώντας μια φουσκωτή μπάλα, ένα μπαλάκι του τένις ή ένα σφουγγάρι. Το παιδί που θα βρίσκεται στη μέση θα πρέπει να πιάσει την μπάλα. Αν την πιάσει, αλλάζει θέση με το παιδί που πέταξε την μπάλα.

Φτιάξτε έναν στόχο με δύο «μακαρόνια» κολύμβησης

Με μια ταινία ενώστε τα μακαρόνια κολύμβησης και φτιάξτε έναν μεγάλο δίσκο. Έπειτα προσπαθήστε να πετάξετε μέσα στον δίσκο ελαφριά παιχνίδια όπως μικρά πλαστικά παπάκια μπάνιου, μπαλάκια του πινγκ πονγκ.

Χορός

Φτιάξτε ένα μικρό χορευτικό μέσα στο νερό και παρουσιάστε το στους φίλους και τους συγγενείς. Μπορείτε να οργανώσετε και έναν διαγωνισμό χορού, βαθμολογώντας ο ένας τον άλλο.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr